Počitnice z Bioexom

 Počitniške dejavnosti, ki potekajo čez poletje 2017 - trije programi in štiri lokacije

Počitnice z Bioexom

Dejavnosti potekajo na Oddelku za Biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani in  v Arboretumu Volčji potok. Starost otrok osnovna pola - od 6 do 12 let. Program so eksotične živali, skrb zanje, doživljanje narave, druženje in skrb drug za drugega. Skupaj smo običajno od 8h do 16h. Dejavnosti potekajo od ponedeljka do petka. 

V ceni 120€ za pet dni je vključeno, malica, kosilo, sadje, pijača, animacija celo dopoldne in obisk živalskega vrta ali podobne ustanove. Novi prijatelji so pa gratis ;)

Tabor za srednješolce v Piranu

Ponovno bo letos organiziran na Morski biološki postaji v Piranu, na njega pa se lahko prijavijo učenci 8 in 9.razredov ter srednješolci. Cena za šest polnih penzionov na morju pa bo 220€. (TERMIN JE ŽE ZASEDEN!)

Mladina uživa na morju, se druži, pripravi in skrbi za razstavo eksotičnih živali in kot opcija se ogleda morsko biološko postajo in Muzej školjk. Spimo v dormitoriju Morske biološke postaje, tam si kuhamo, skrbimo za razstavo, ki je odprta v popoldanskih in večernih urah.

 Raziskovalni tabor za vedoželjne glave v Luciji

Zaradi zelo pozitivnih izkušenj pa tudi letos organiziramo petdnevni  v hribu nad Lucijo, kjer bomo spali v šotorih in pet dni  uživali življenje v naravi. Raziskujemo rastline in živali primorskega sveta, nekaj v vodi, nekaj na kopnem, pa tudi uživamo preprosto ter se igramo. Ta tabor še posebej priporočamo vsem tistim ki ste bili na počitnicah z Bioexom.

Število mest je zelo omejeno, saj za ta tabor sprejmemo samo 9 otrok v starosti od 8- do 12. leta. Cena pa je 200€ za pet polnih penzionov.

Povzetek vsebine programa :

Počitnice z Bioexom pomenijo igre, ustvarjanje in raziskovanje pod vodstvom izkušenih mentorjev, v spremstvu biologinje. Če želite da vaši otroci kakovostno preživijo urice počitnic, na čudovitih lokacijah ob Oddelku za Biologijo Biotehniške fakultete, Arboretuma Volčji potok ali ob morju, na Morski Biološki postaji ali v mini kampu Kaki event place v Lucji, potem se kar prijavite. Otroci pridobijo številna spoznanja iz živalskega in nekoliko tudi rastlinskega sveta.
Obiščemo tudi živalski vrt in prirodoslovni muzej ali podobno ustanovo v bližini lokacije. Vsak dan je posvečen drugi tematiki iz narave, posvetimo se eksotičnim živalim, opazovanju vedenja živali, rastlinam, živalim v živalskem vrtu ter tudi prazgodovini in dinozavrom. Vsak otrok dobi na začetku tedna svojo žival v terariju za katero skrbi cel teden, pod vodstvom animatorjev premaga morebitni strah, se nauči z njo rokovati in tekom tedna spoznava njeno življenje ter pridobi spoštovanje do živih bitij.Vmesne urice so posvečene tudi športnim aktivnostim, igram z žogo, medsebojnemu spoznavanju in eksperimentiranju. Po zbiranju otroke čaka malica, po malici sledi predavanje o tematiki dneva, nato sledi dejavnost ali eksperiment, zatem se posvetijo svojim živalim do kosila. Po kosilu si pogledajo dokumentarni film s tematiko dneva, nato se ponovno posvetijo svojim živalim, ustvarjajo, eksperimentirajo, na koncu pa so športno aktivni. Pred odhodom se še podprejo s pecivom in osvežilnim sokom ter (zelo neradi) odidejo domov.
Cilji programa:
Otrokom želimo omogočiti doživljanje narave in stika z živalmi. Zaradi vse večje razvitosti tehnoloških sredstev se na žalost povečuje odtujenost mladih do narave in iger v naravi. Naš cilj je vzgoja mladih ljudi, ki znajo živa bitja spoznavati, z njimi sobivati in razumejo vpetost človeka v naravo, ter dolžnost da jo ohranijo. Številni otroci do živali še vedno čutijo različne predsodke ali gnus. Naše glavno poslanstvo, ki ga skušamo še posebej poudariti na počitniških dejavnostih je izgradnja pozitivnega odnosa do živali. Najbolj zanesljivo otroci razvijejo znanje, spretnost in občutek do živali preko neposredne izkušnje . To nam je že uspelo pri počitniških dejavnostih, ki jih vodimo že od leta 2013. Znanje ki se pridobi z izkušnjo je močnejše, stabilnejše in bolj trajno

TERMINI IN LOKACIJE

V letu 2017 bodo izvedeni naslednji termini 

1. teden 26.6.-30.6.2017 ena skupina v Ljubljani na Biotehniški fakulteti in ena skupina v Arboretumu Volčji potok

2. teden 3.7.- 7.7.2017 ena skupina v Ljubljani na Biotehniški fakulteti, ena skupina v Arboretumu Volčji potok in v Luciji raziskovalni tabor za vedoželjne glave za otroke ki so z nami preživeli poletje že večkrat (ta termin je že poln!!!).

3. teden 10. - 14.7.2017 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti in tabor za srednješolce na Morski biološki postaji Piran (od 10. do 15.7.2017 samo še dve prosti mesti) in v Luciji raziskovalni tabor s terenskim raziskovalcem Nejcem Rabuza Luciji raziskovalni tabor za vedoželjne glave

4. teden 17. - 21.7.2017 skupina v Ljubljani na Biotehniški fakulteti

5. teden 24. - 28.7.2017 skupina  v Ljubljani na Biotehniški fakulteti

6. teden 28.8 -  1.9.2017 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti ( v primeru velikega zanimanja tudi v Arboretumu Volčji potok)

Prijave sprejemamo elektronsko na naslednji povezavi:

 PRIJAVNICA ZA POČITNICE Z BIOEXOM

Pri prijavi je obvezna opcija, da potrdite pogodbo ki je pripravljena za vse dejavnosti enako. Ob prijavi plačate 40€ avansa ostalo v tednu izvedbe programa. 

Pogodba za počitniške dejavnosti se nahaja TUKAJ.

Pa še povezava na članek, ki govori o teh dejavnostih v časopisu Žurnal24.

Izvajalci:

Organizatorka, Nika Leben mag. biologije, mentorica naravoslovnega krožka na OŠ Stražišče, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni na osnovnih in srednjih šolah, vodja počitniških dejavnosti od leta 2013.

Animatorka Živa Makar, Inženir agronomije, z nami sodeluje od leta 2013, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Maruša Fon veterinarski tehnik, študentka Kemijske tehnologije, animatorka počitniških dejavnosti od leta 2013, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animator Anže Novak, veterinarski tehnik, športnik in študent fakultete za varnostne vede, izvajalec strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Nika Glavina, dijakinja veterinarske šole, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Manca Ozvatič, študentka, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Jerca Starc biologinja, animatorka v ZOO LJubljana, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Karmen Maržetko Diplomirani zootehnik, zaposlena kot oskrbnica v ZOO Ljubljana, izvajalka  delavnic društva na osnovnih šolah.

Animator Nejc Rabuza, dijak, terenski raziskovalec, športnik,  izvajalec strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.