ČLANI

 

Nika Leben

nika1.jpg

Soustanoviteljica in predsednica društva.

Biologinja z veliko ljubeznijo do narave, še posebej pa do eksotičnih živali.  Moje najljubše delo je širjenje pozitivnega odnosa do živali, zato z veseljem izvajam delavnice, naravoslovne dni in različne razstave po Sloveniji. Z rednim obiskovanjem sejmov v tujini spoznavam veliko podobno mislečih prijateljev, ter spremljam zadnje trende v teraristiki. Kot turistična vodička z licenco pa z veseljem pripravim tudi kak izlet na sejem ali prestolnico v Evropi z ogledom živalskega vrta ali akvarija. Moj poseben izziv je izpust metuljev na porokah,  ter izvedba več tednov počitniških dejavnosti za mladino. V načrtu pa je veliko novih projektov. 

 

 

   Aleš Abram

ales.jpg

 Soustanovitelj društva in podpredsednik

Sem velik ljubitelj živali, vendar sem se vseeno odločil za tehnični poklic gradbeništva. Leta 2006 se je začela uspešna zgodba z društvom Bioexo, kjer smo se združili ljubitelji eksoticnih zivali. Sodelujem skupaj z znano  trebušno plesalko Taissho, ki z plesom  s kačo popestri marsikatero zabavo. Velika strast so mi rdečerepi udavi še posebaj različne genetske mutacije-morfi, zato sem se tudi odločil za rejo le teh. V zadnjih 5ih letih sem uveljavil  v evropski trg in mladiči iz moje reje veljajo za kvalitetne živali. V desetih letih prakse sem dobil ogromno izkušenj pri izdelovanju terarijev za različne živali. Specializiral sem se predvsem za visokokakovostne terarije. Mogoče se  najvidnejši od njih nahajajo prav v casino-ju Kongo v Grosuplju, kjer je postavljen sistem šestih terarijev v moji zvedbi.

 

  

 

marusa1.JPG

Maruša Fon

Je bila praktično rojena v društvo, saj je kot hčerka Nike Leben pri pripravah za razstave sodelovala že pri desetih letih. Njena pomoč je dragocena in kot veterinarski tehnik ima tudi ustrezno znanje o oskrbi živali. Na razstavi pokriva področje priprave srečelova, stojnic, stojnice za igrače, napisov za živali in razporeditev informacijskih napisov po razstavi.

 

 

Nika Matoh 

niki.jpgNaša Niki je boljša polovica Aleša Abram in naš najboljši PR predstavnik. Z njeno pomočjo je promocija preko fb profila našega društva šele zaživela, kar se pošteno pozna na številu ljudi, ki so všečkai našo stran. Tudi med samo razstavo objavlja različne vtise in obvestila.  Nanjo boste naleteli na samem vhodu, saj je nepogrešljiva pri prodaji vstopnic, s svojim organizacijskimi sposobnostmi pa ureja tudi otroške delavnice in organizira promocije po šolah. 

 

Živa Makar

ziva.jpgPrihaja iz generacije vivaristov BICa Gimnazije in veterinarske šole, ki so z nami začeli sodelovati že pred leti in vztraja pri tem že od takrat. Je neizčrpen vir novih idej, vztrajna do konca, koordinira animatorje vodene skupine in izvaja delavnico odpravljanja predsodkov. Je tudi samostojna animatorka počitniških dejavnosti.

 

 

Mišo Mandelj

miso.jpgJe zares že dolgo na sceni teraristike, saj je bil en izmed soustanoviteljev prvega foruma za eksotične živali Exotic animals, kjer so se izmenjevale informacije in prve izkušnje iz tega področja. Veseli smo, da se nam je pridružil pred leti, saj je nepogrešljiv pri vseh tehničnih težavah med pripravami in tekom razstave. Kot perfekcionist poskrbi da stvari nemoteno in zanesljivo potekajo. Vedno je pripravljen ogromno ur porabiti tudi za to, da nam izriše načrt razstave po katerem je postavljanje samo veliko lažje. S svojo veliko skrbjo za svoje živali pa je velik vzgled mlajšim rodovom.

 

Peter Mazič

pero.jpgPeter prihaja iz Ljubljane in  z eksotičnimi živalmi se ukvarja vse življenje. od začetka ko je po travnikih lovil kobilice in vse do danes ko skrbi za različne vrste ptičjih pajkov, kameleonov, pitonov,ameriških gožev in strupenjač. Njegovi začetki v Bioexu so bili na naravoslovnem taboru v Ljubljani, od takrat je redni član Bioexo ekipe. Pri Bioexu mu je najbolj všeč odziv ljudi, ki se nečesa dotaknejo prvič in so potem čisto navdušeni.

....

Članov v društvu je še veliko več in počasi upam da nam bo uspelo opisati vse...