BIOEXO STORITVE

Z leti se je pokazala potreba po ločitvi številnih storitvenih dejavnosti od neprofitnega delovanja društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, katerega glavna naloga je združevati in izobraževati lastnike in ljubitelje eksotičnih živali. Zato sta se ustanovili dve ločeni prijateljski  hčerinski podjetji, ki opravljata številne izobraževalne in zanimive dejavnosti. 

Bioexotika, Bioexo izobraževanje in storitve, Nika Leben s.p.

Z velikim veseljem in, predanostjo izvajamo praznovanja rojstnih dni z eksotičnimi živalmi, delavnice po šolah, naravoslovne dneve, tečaje oskrbe eksotičnih živali, delavnice odpravljanja strahu do živali, počitniško varstvo - Počitnice z Bioexom,  izlete in prevoze na sejme in v živalske vrtove v tujini in doma, izpuste metuljev na porokah, založništvom, spletno trgovino z igračami, nakitom in spominki v obliki eksotičnih živali,  izposojo živali za videoprodukcijo. Idej za nove produkte in projekte nam ne zmanjka, delamo s telesi, srcem in dušo. Naša največja želja pa je ustanovitev živalskemu vrtu podobne ustanove, kjer bi lahko bilo naših čez 50 različnih živali iz različnih živalskih skupin, lahko na ogled celo leto.

BIOEXO BOAS, Bioexo eksotične živali Aleš Abram s.p.

Po 11tih letih delovanja je dejavnost prerasla okvire društva, zato sva z mojo partnerko Niki ustanovila podjetje Bioexo Boas, v želji približati te čudovite živali ljudem in jim pomagati odpraviti predsodke do njih. Moja strast so rdečerepi udavi, še posebaj različne genetske mutacije-morfi, zato sem se odločil za njihovo rejo. V zadnjih šestih letih sem se z legli uveljavil v evropskem trgu in veljam za priznanega rejca, mladiči iz moje reje pa za kvalitetne živali. V mojem domu prebivajo tudi mrežasti piton, dva indijska pitona, deset odraslih udavov in ne malo mladičev